Інститут вищої освіти

Відбулася презентація та обговорення монографії на тему «Глобальна конкуренція в науково-освітньому просторі»17 Жовтня 2016р.

7 вересня 2016 року на розширеному засіданні колективу працівників Інституту вищої освіти відбулася презентація та обговорення монографії на тему «Глобальна конкуренція в науково-освітньому просторі», яка підготовлена співробітником інституту та докторантом кафедри міжнародної економіки ДВНЗ Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана.

У монографії здійснено комплексне узагальнення й дослідження сучасної парадигми та практики глобальної конкуренції, стратегій та ресурсів суб᾽єктів у сфері науки та освіти як важливої компоненти глобальної економіки знань. Висвітлено єдність і взаємозалежність високого конкурентного статусу національної економіки, підприємств і науково-освітньої системи, закладів вищої освіти й досліджень. Розкрито передумови та чинники формування глобального науково-освітнього простору, описано трансформацію національних стратегій науково-освітньої діяльності, інституціонально-галузевий та регіональний формати глобальної конкуренції в науково-освітньому просторі, креативну функцію університетів. Роботу призначено для науковців, освітян і дослідників, практиків та осіб, які навчаються як в університетах, так і самостійно.